6 de febr. 2013

Com a l'escola, en lloc!


A Benín , Intervida col·labora amb el projecte ja iniciat per l'ONG local FEED a les comunitats de Kouandé, Kérou i Péhunco per tal de frenar el tràfic infantil. Aquest país de l'Àfrica Occidental és un país de sortida, trànsit i acolliment d'infants; actualment es calcula que més de 40 mil infants, la majoria nenes, són víctimes d'aquest problema.

Les principals causes del trafic d'infants són la pobresa, entesa com la falta d'oportunitats de futur; així com els conflictes de percepció dels drets de la infància, els quals alimenten la desescolarización dels més petits.

Per combatre aquesta realitat, Intervida y FEED treballen per millorar les condicions de vida de les comunitats més afectades pel tràfic infantil, però especialment volem protegir els infants i fomentar la seva escolarització. Per això és molt important que als més petits se'ls porti a l'escola com més aviat millor. L'escolarització preescolar és molt necessària, ja que si el nen s'acostuma a anar a escola des de molt petit, estarà en un entorn segur i serà més difícil ser captat per les màfies de tràfic de nens.

Per això, s'han construït i equipat noves escoles de preescolar en les tres comunitats amb les quals treballem.

Podeu veure part del projecte en el video següent:


Video
El projecte també realitza activitats de sensibilització amb les famílies per conscienciar sobre la importància de l'educació i el perill del tràfic d'infants.

Un post d'Elsa Egea per Intervida

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari cal que deixis el teu nom i el
teu correu electrònic.